Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Core/Admin/Standalone.php on line 95

Deprecated: filter_input(): Passing null to parameter #4 ($options) of type array|int is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Core/Util/Input.php on line 64

Deprecated: filter_input(): Passing null to parameter #4 ($options) of type array|int is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Core/Util/Input.php on line 64

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28

Deprecated: filter_input(): Passing null to parameter #4 ($options) of type array|int is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Core/Util/Input.php on line 64

Deprecated: filter_input(): Passing null to parameter #4 ($options) of type array|int is deprecated in /var/www/accept.fingerspitz.nl/project/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Core/Util/Input.php on line 64
Online Marketing Blog | Fingerspitz https://accept.fingerspitz.nl Thu, 11 Aug 2022 12:59:10 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.4 Social media inzetten voor B2B: hoe pak je dit aan? https://accept.fingerspitz.nl/blog/social-media-b2b/ Fri, 20 May 2022 11:54:33 +0000 https://fingerspitz.nl/?p=18112 Marketeers zijn altijd op zoek naar de juiste kanalen om hun doelgroep te bereiken. Bij het inzetten van social media marketing wordt er vaak gedacht én ingezet op B2C. Heel logisch, maar wat ons betreft is dit ook voor B2B-organisaties een interessant kanaal. Toch zien veel B2B-organisaties het als een uitdaging en laten het links […]

The post Social media inzetten voor B2B: hoe pak je dit aan? appeared first on Fingerspitz.

]]>
Marketeers zijn altijd op zoek naar de juiste kanalen om hun doelgroep te bereiken. Bij het inzetten van social media marketing wordt er vaak gedacht én ingezet op B2C. Heel logisch, maar wat ons betreft is dit ook voor B2B-organisaties een interessant kanaal. Toch zien veel B2B-organisaties het als een uitdaging en laten het links liggen. Zonde! Of je je nu richt op consumenten of op bedrijven, uiteindelijk wordt er altijd gefocust op mensen. En juist voor B2B is het belangrijk om kennis te delen en je doelgroep van informatie te voorzien. Zo toon je namelijk dat jouw organisatie écht kan helpen met het oplossen van problemen. Als B2B marketeer kun je dus niet meer om social media heen. Benieuwd hoe je social media inzet voor jouw B2B-organisatie? Lees dan snel verder.

Samen Super Slim groeien met digital marketing!

Met ons Growth Lab geven wij je toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

Start bij de basis

Laten we bij het begin beginnen. Want je kan wel doodleuk op alle social kanalen aanwezig zijn en elke dag iets posten, maar bereik je daar wel je doelgroep mee? Speel je op deze manier in op de behoeften van je doelgroep? En draagt het ook bij aan de uiteindelijke doelstellingen? Tijd om dat eerst op een rijtje te zetten.

  • Waar staat je bedrijf voor en wat wil je communiceren naar je doelgroep? Wat is het uiteindelijke doel wat je wil bereiken? Wil je bijvoorbeeld meer traffic genereren via social media? Of ligt de focus juist op het genereren van leads?
  • Waar ligt de behoeften van je doelgroep? Waar lopen ze tegenaan en met welke problemen zitten ze?
  • Hoe kan jouw bedrijf een oplossing bieden met content? Denk hierbij aan blogs, informatieve documenten, kijkje achter de schermen, etc.
  • Op welke social kanalen is de doelgroep actief? Snapchat is waarschijnlijk een kanaal waar je je B2B doelgroep niet gaat vinden, maar misschien op Facebook wel.

Kanalen

Op welke kanalen ga jij jouw B2B doelgroep nu bereiken? Het meest voor de hand liggende kanaal is natuurlijk LinkedIn, maar waarom zou je je alleen beperken tot zakelijke platformen? Zoals eerder aangegeven richten we ons altijd op mensen. En ook zij zijn aanwezig op social media kanalen als Facebook en Instagram.

LinkedIn

Natuurlijk begrijpen wij dat LinkedIn onmisbaar is. Meer dan 90% van alle B2B-organisaties hebben de voorkeur om LinkedIn te gebruiken. Doordat men op LinkedIn al met een zakelijke mindset het platform bekijkt, staan ze ook echt open voor zakelijke content. Jouw waardevolle content komt hier dan ook echt tot zijn recht. LinkedIn is dus nog steeds hét platform voor B2B en expertise-gedreven bedrijven.
Maar misschien wel het meest belangrijke onderdeel van LinkedIn: je weet precies wie je bereikt. Aan de hand van functietitels, bedrijfsnamen en branches kun je heel gericht targeten, waardoor je ook relevante content kan aanbieden. Daarnaast is het mogelijk om de decision makers te bereiken. In de B2B branche is het lastiger om sales te genereren dan bij B2C. Er zijn meerdere stakeholders bij betrokken, producten of diensten zijn ingewikkelder en de investeringen hoger. LinkedIn geeft de mogelijkheid om deze beslissers makkelijk in kaart te brengen en er ook daadwerkelijk mee in contact te komen.

Facebook

Facebook wordt vaak, ten onrechte, overgeslagen als er aan social media kanalen voor B2B wordt gedacht. De jongere doelgroep verplaatst zich naar Instagram en TikTok, maar dat is ook niet de doelgroep waar je je met B2B op focust. En laat deze doelgroep nog wel te vinden zijn op Facebook. Daarnaast zijn de advertentiemogelijk erg uitgebreid en divers en bieden juist daardoor ook mogelijkheden voor B2B-organisaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan retargeting audiences of look-a-like audiences. Met de vele targetingopties die zijn verdwenen binnen Facebook, wordt het wel een stukje lastiger gemaakt om de B2B doelgroep te bereiken. Hieronder een aantal tips hoe je dit toch kunt ondervangen:

  • Upload je klantenlijst (B2B) en maak hier vervolgens een Look-a-like audience voor aan. Let er hierbij wel op dat je een LAL audience maakt van maximaal 3%. Op deze manier houd je namelijk je doelgroep ook echt relevant.
  • Maak een custom audience van bepaalde pagina’s op je website, zodat je deze websitebezoekers kan retargeten en een LAL audience kan aanmaken > let wel op dat je voldoende verkeer op deze pagina hebt.
  • Kies bij gedetailleerde targeting voor ‘Beheerders van bedrijfspagina’s > hiermee beriek je mensen die een bedrijfspagina beheren op Facebook.
  • Kies bij interesses voor ‘business to business’, ‘ondernemerschap’ en zet daarnaast ook uitbreiding van audience aan.
  • Weet je waar je doelgroep zich dagelijks mee bezig houdt? Target dan op interesses als bedrijfsgerelateerde sites, nieuwssites > hiervoor moeten de namen wel groot genoeg zijn
    Focus je op desktopgebruikers. De mensen die je wil bereiken zitten voornamelijk op een laptop / computer, omdat zij aan het werk zijn.
  • Test ook eens met tijden door bijvoorbeeld je ads alleen tijdens kantooruren te tonen

Instagram

Een kanaal die je niet direct in het rijtje verwacht: Instagram. De laatste jaren is dit platform natuurlijk niet meer weg te denken en juist daardoor ook interessant om in te zetten. Niet alleen voor B2C, maar juist ook voor B2B. Dit is namelijk het ideale kanaal om je bedrijf ‘gezicht’ te geven en de menselijke kant te tonen. Vastgoedbedrijven kunnen hier bijvoorbeeld mooie beelden laten zien, terwijl anderen juist medewerkers tonen en werken aan hun employer brand.

Wel belangrijk om goed op je content te letten. Als je namelijk alleen content van je diensten toont, wordt het al snel saai, haakt je doelgroep af en krijg je ze niet betrokken. Zorg daarom voor een goede balans in informatie, inspirerende en luchtige content.

Content

Maar wat ga je nu aan content plaatsen? Je wilt natuurlijk een goede mix van content, waarin je enerzijds informatieve informatie aanbiedt en laat zien dat jouw bedrijf autoritair is, anderzijd wil je natuurlijk ook interessant zijn en de betrokkenheid met je doelgroep zoeken. Ter inspiratie hebben we onderstaand een aantal content ideeën op een rijtje gezet. Wat kleur op de beelden die je gebruikt om hun aandacht te trekken, nuttige tips en handige informatie om hun betrokkenheid te krijgen, en kortingen of speciale promo’s aanbieden om ze verder te krijgen in je sales funnel

Informatieve content

Jouw bedrijf weet natuurlijk als beste hoe je bepaalde problemen kunt oplossen en wat je daarvoor nodig hebt. Hierin kun je laten zien dat je autoriteit in de markt bent en dat jouw doelgroep écht bij jouw bedrijf moet zijn. Dit kan middels blogs, whitepapers, handige weetjes, nuttige tips, etc.

Achter de schermen

Dit is voor sommige bedrijven een betere optie dan voor anderen. Maar wat gebeurt er bij jouw bedrijf achter de schermen? Wie werken er? Wat zijn veelvoorkomende zaken? Een contentbureau kan bijvoorbeeld laten zien hoe een brainstormsessie eruit ziet, terwijl bij een ander bedrijf het beter past om herkenbare momenten – bijvoorbeeld typische gesprekken die worden gevoerd – te delen.

Uitdagingen

Loop of liep je als bedrijf ergens tegenaan en hoe heb je dit opgelost? Is er bijvoorbeeld een bepaalde tool die je hiervoor gebruikt? Door deze content te delen, kun je anderen weer inspireren en handvatten geven waar ze zelf mee aan de slag kunnen.

Employer branding

Laat je bedrijf zien en laat de mensen achter het bedrijf zien. Dit zijn natuurlijk de grootste ambassadeurs. Dit kan door bijvoorbeeld toffe projecten waar aan gewerkt wordt te delen, foto’s van een bedrijfsuitje of een recap van de week.

Genoeg tips: tijd om aan de slag te gaan en je social media in te zetten voor B2B. Succes!

Blijf op de hoogte en meld jezelf aan voor het Growth Lab!

Met ons Growth Lab geven wij je gratis toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

The post Social media inzetten voor B2B: hoe pak je dit aan? appeared first on Fingerspitz.

]]>
Het Hobson’s +1 effect: zo zorgt het voor meer conversies https://accept.fingerspitz.nl/blog/hobsons-1-effect/ Thu, 12 May 2022 09:25:02 +0000 https://fingerspitz.nl/?p=18053 Stel je voor, je wilt een nieuwe trui kopen en struint het internet af om deze te vinden. Waar je vroeger vaak het product alleen aan je winkelmand kon toevoegen, kan je tegenwoordig ook iets aan je favorieten toevoegen of voor later bewaren. Waarom staat daar eigenlijk zo’n extra button?  Deze extra mogelijkheid op de […]

The post Het Hobson’s +1 effect: zo zorgt het voor meer conversies appeared first on Fingerspitz.

]]>
Stel je voor, je wilt een nieuwe trui kopen en struint het internet af om deze te vinden. Waar je vroeger vaak het product alleen aan je winkelmand kon toevoegen, kan je tegenwoordig ook iets aan je favorieten toevoegen of voor later bewaren. Waarom staat daar eigenlijk zo’n extra button? 

Deze extra mogelijkheid op de productpagina heet het Hobson’s +1 effect. Hoe komt het nou dat dit effect ervoor kan zorgen dat jij meer conversies binnen haalt? 

Samen Super Slim groeien met digital marketing!

Met ons Growth Lab geven wij je toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

 Hoe werkt: Hobson’s Choice & Hobson’s + 1

Daarvoor gaan we even terug naar het ontstaan van de term ‘Hobson’s Choice’. 400 jaar geleden was er een stalmanager genaamd Thomas Hobson, die wel 40 paarden had. Hij wou echter dat elk paard gehuurd werd en niet alleen de besten. Hiervoor had hij een slim systeem bedacht: klanten mochten alleen het paard huren wat het dichtst bij de deur stond. Zo zorgde hij ervoor dat klanten een zogenaamde ‘keuze uit één’ hadden: ze waren verplicht het ene paard te huren wat toevallig bij de deur stond. Dit betekent niet dat de klanten helemaal geen keus hadden, ze konden er altijd voor kiezen om het paard niet te huren.

Vanuit Hobson’s choice vloeit het Hobson’s +1 effect. Waar de enige keuze met de Hobson’s choice het kiezen of niet is, voeg je met Hobson’s +1 een extra optie en dus een extra keuze toe. Deze extra keuze is vaak een onbelangrijke keuze, die óf naar hetzelfde doel leidt óf niet ergens belangrijks naar toe leidt.
Bezoekers zijn vaak geneigd om een van de twee zichtbare opties te kiezen en vergeten vaak dat er eigenlijk ook nog een derde is, namelijk niet converteren! 

Hoe komt dit nou? Ten eerste heb je het gevoel dat je nu volledig zelfstandig een keuze maakt en dat je controle over de situatie hebt. Je ziet dat je een keuze hebt.

Verder is er het zogenaamde ‘ego depletion’, oftewel mentale uitputting. Tijdens het maken van keuzes gebruikt je brein twee verschillende systemen. Systeem 1 is snel, emotioneel en onderbewust in het maken van keuzes en systeem 2 denkt op een langzamere, meer rationele manier. Samen maken deze twee systemen een keuze en dat put het brein uit. Vooral systeem 2 is snel moe. Als er een Hobson’s choice aanwezig is (dus kopen of niet), kan het brein alle rationele energie gebruiken voor deze keuze. Bij het Hobson’s +1 effect is het rationele deel van je brein  al vermoeid zodra het bij de derde optie, niet kopen, aankomt. Het emotionele systeem 1 wint dan sneller en laat dit nou net het deel van het brein zijn wat hebberig is. 

Daarnaast is er ook een andere verklaring. Dit wordt duidelijk weergeven in de grafiek van Barry Schwartz. Hier zie je dat meer keuzes meer positieve emoties kan oproepen (denk hierbij aan meer vrijheid in je keuze), maar dat het ook veel negatieve emoties kan oproepen (denk hierbij aan het feit dat je de andere keuzes ‘misloopt’). De beste balans is hierbij een optie met twee keuzes; Hobson’s +1. Je kan én een zelfstandige keus maken, maar je hebt niet het idee dat je veel andere goede alternatieven mist. 

Hobson’s Choice & Hobson’s +1 in praktijk

In de praktijk zie je Hobson’s choice en Hobson’s +1 terug. Als je één CTA op je productpagina hebt staan, dan heeft de klant een Hobson’s choice. Ze kiezen om het de CTA uit te voeren of niet. Maar, als daar een extra keuze aan toe wordt gevoegd zoals ‘toevoegen aan favorieten’ of ‘delen op Facebook’, heb je een Hobson’s +1. 

Nu de hamvraag van deze blog: hoe pas je deze theorie nou toe om die extra conversies binnen te halen? Bij deze een paar tips om vliegend van start te gaan met Hobson’s +1:

  • Plaats niet één CTA op je website, maar voeg hier ook nog een extra keuze aan toe. Enkele voorbeelden zijn: 
    • Toevoegen aan favorieten
    • Koop nu 
    • Bewaar voor later
    • Delen op Facebook/Twitter/Instagram/etc. 
  • Zorg ervoor dat deze extra optie niet aantrekkelijk of een onaanzienlijke keuze is.
  • Natuurlijk is er ook een kanttekening en is er soms een situatie waar je beter niet gebruik kan maken van dit effect. Dat is met name in situaties waar je een logische keuze maakt, of een keuze waar de klant een doel heeft en dus een rationele keuze maakt. Als je dan een extra keuze toevoegt, leidt je bezoekers af en kan je verwarring veroorzaken bij het rationele denkproces. Zo leidt je je bezoeker juist af van het ultieme doel: converteren. 

Aan de slag ermee!

Met de inzichten uit deze blog kan je nu zelf aan de slag gaan om Hobson’s +1 in de praktijk te brengen. Test er op los om te zien wat het beste voor jouw bedrijf werkt!

Blijf op de hoogte en meld jezelf aan voor het Growth Lab!

Met ons Growth Lab geven wij je gratis toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

The post Het Hobson’s +1 effect: zo zorgt het voor meer conversies appeared first on Fingerspitz.

]]>
E-commerce in dalende markt https://accept.fingerspitz.nl/blog/ecommerce-in-dalende-markt/ Thu, 05 May 2022 19:04:00 +0000 https://fingerspitz.nl/?p=18025 De omzet in het e-commerce landschap is tijdens corona ontzettend gestegen. En dat is niet zo gek. In veel directiekamers is het onbewust de norm geworden en wordt vaak gerekend op aanhoudende groei. Logisch, want stilstand is meestal achteruitgang.  Binnen het landschap moest het afgelopen jaar geïnvesteerd worden om klanten tevreden te houden. Anderzijds moest […]

The post E-commerce in dalende markt appeared first on Fingerspitz.

]]>
De omzet in het e-commerce landschap is tijdens corona ontzettend gestegen. En dat is niet zo gek. In veel directiekamers is het onbewust de norm geworden en wordt vaak gerekend op aanhoudende groei. Logisch, want stilstand is meestal achteruitgang. 

Binnen het landschap moest het afgelopen jaar geïnvesteerd worden om klanten tevreden te houden. Anderzijds moest er een voordeel uit de corona crisis  worden gehaald. Nu de ‘normale wereld’ weer zo goed als terug is, stort de omzet flink in. Benchmarks tonen aan tot soms wel 27% omzetdaling. 

Dat leidt hier en daar tot paniek. Maar is dat wel nodig? Eigenlijk mag iedereen nog steeds erg tevreden zijn wanneer je de groei vergelijkt ten opzichte van drie jaar geleden. Wat zijn dan precies de factoren die leiden tot paniek?

Samen Super Slim groeien met digital marketing!

Met ons Growth Lab geven wij je toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

Vertrouwen daalt 

Het vertrouwen van de consumenten is in april ontzettend gedaald. Het is zelfs tot een nieuw dieptepunt gekomen. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat het consumentenvertrouwen voor de zevende maand op rij is gedaald en uitkomt op -48. 

Het vertrouwen daalt al maanden, dat is niets nieuws. Deze daling loopt gelijk aan de gestegen inflatie. Een andere bijkomende oorzaak, is hoogstwaarschijnlijk de huidige oorlog in Oekraïne. Dat creëert onzekerheid bij de consument.

Actie ondernemen

Het gevaar bestaat dat het diepste dal nog niet is bereikt. Wat als bovenstaande factoren een voorteken zijn van een echte crisis? Dan wil je natuurlijk actie ondernemen. Wat kun je dan doen? 

Het duurt misschien nog even, maar begin alvast met het maken van een nieuw plan voor het komende jaar. Wanneer we afkijken in Den Haag zie je dat de contouren van een nieuwe begroting daar ook al ver van te voren worden besproken. Misschien moeten we wel steeds meer grijpen naar het concept van zero-based budgeting.

Zero-based budgeting

Voor veel organisaties kan de gedachte om het bedrijfsbudget van de grond af opnieuw op te bouwen een nachtmerrie zijn. Zero-based budgeting is dan ook een extreme methode van budgetteren. Maar wat is het nu precies? 

Kort samengevat is Zero-based budgeting (ZBB) een budgetteringsproces dat financiering toewijst op basis van programma-efficiëntie en noodzaak in plaats van budget geschiedenis. Budgethouders beoordelen vervolgens elk programma en elke uitgave aan het begin van een begrotingscyclus. Om financiering te ontvangen moeten ze alles kunnen verantwoorden.

Stop waste

Zoek verder naar kostenbesparingen zonder in te boeten in het aantal conversies. Want besparen is leuk, maar het moet niet ten koste gaan van de winst.

Analyseer daarom waar je geld uitgeeft en kijk waar het aantoonbaar te weinig oplevert. Elimineer waste. En ga meer sturen op POAS (profit on ad spend) in plaats van ROAS (return on ad spend). De mogelijkheden op dit vlak groeien iedere dag.

Brand exposure loont

Laat jezelf niet gek maken door het veranderende landschap. Grijp de kans om je concurrent voor- en dus te slim af te zijn. Dat kun je onder meer doen door in te zetten op exposure campagnes. Durf om te experimenten, ook wanneer iedereen om je heen zijn marketingbudget bevriest. Wees niet bang en ontdek de unieke kansen van brand exposure. 

Consumenten betalen graag voor kwaliteit of het gevoel ergens bij te horen. Als merk wil je dat de consument dat gevoel bij jouw merk krijgt. Jouw merk of product moet positieve associaties oproepen. Wanneer je daarin slaagt, spreek je van een merkvoorkeur. Door exposure – blootstelling dus – aan jouw merk ontstaat vanzelf een cognitief vooroordeel. En dat zorgt er vervolgens voor dat de consument voor jou kiest. Wil je hier meer over lezen? Dat kan in deze blog.  

Heb je hulp nodig? Wij denken graag mee om een oplossing te vinden voor deze strategische uitdaging.

Blijf op de hoogte en meld jezelf aan voor het Growth Lab!

Met ons Growth Lab geven wij je gratis toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

The post E-commerce in dalende markt appeared first on Fingerspitz.

]]>
Profiteren van pre-valideren https://accept.fingerspitz.nl/blog/profiteren-pre-valideren/ Thu, 28 Apr 2022 12:27:20 +0000 https://fingerspitz.nl/?p=18008 Om groei binnen je organisatie te realiseren is het belangrijk om veel te experimenteren. Met de verkregen data en learnings van experimenten kunnen er verbeteringen worden doorgevoerd binnen een bedrijf.  Een experiment wordt vaak opgezet op basis van data en ander type onderzoek van voorgaande experimenten. Echter weet je nooit helemaal zeker of dit experiment […]

The post Profiteren van pre-valideren appeared first on Fingerspitz.

]]>
Om groei binnen je organisatie te realiseren is het belangrijk om veel te experimenteren. Met de verkregen data en learnings van experimenten kunnen er verbeteringen worden doorgevoerd binnen een bedrijf. 

Een experiment wordt vaak opgezet op basis van data en ander type onderzoek van voorgaande experimenten. Echter weet je nooit helemaal zeker of dit experiment ook daadwerkelijk succesvol zal zijn. Om het succesratio van experimenten met een significant positief resultaat te verhogen is het raadzaam om experimenten voorafgaand het live zetten te optimaliseren. 

Het optimaliseren van experiment opzetten kan heel gemakkelijk met pre-validatie. In deze blog leggen we je uit hoe je veel tijd en budget kunt besparen door middel van pre-validatie. 

Samen Super Slim groeien met digital marketing!

Met ons Growth Lab geven wij je toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

Pre-valideren

Door middel van pre-validatie kan een experiment opzet geoptimaliseerd worden door het uitvoeren van simpele vervolgtesten. Deze optimalisatie wordt gebaseerd op de uitkomsten van korte testen van specifieke tools. Indien deze uitkomsten een positief effect hebben worden deze verwerkt in de experiment opzet.  Zo is een pre-validatie test minder tijdrovend dan bijvoorbeeld een A/B test maar kunnen we de kans van een winnend experiment vergroten. 

Het verbeteren van een experiment opzet door middel van deze pre-validatie resulteert in een hogere kans op succes bij het uitvoeren van experimenten. Dit kan onnodige kosten en tijd besparen, omdat er in dit geval experimenten met meer potentie worden uitgevoerd ten opzichte van voorheen. Laten we eens kijken naar een kort voorbeeld van een rekensommetje wat het vergroten van het succesratio voor impact kan hebben. 

Denk bijvoorbeeld aan dat in een gunstig geval 1 op de 5 testen significant positieve impact op de omzet zouden hebben. Wat zou het verhogen van het succesratio voor verschil maken?

Aantal experimenten per jaarWinnende experimentenSuccesratioGem. impact per experiment (p/j)Totale impact experimenten (p/j)
601220% (1/5)€20.000€240.000
601525% (1/4)€20.000€300.000

Het effect zou dus €60.000 op jaarbasis zijn, dat is natuurlijk een behoorlijke impact voor een paar minuten extra werk om een experiment te pre-valideren.

Pre-validatie vormt dus de brug tussen een experiment opzet en de livegang hiervan. Het verschilt wel per experiment opzet hoe uitgebreid de pre-validatie is. Het is natuurlijk niet zo dat een experiment dat bij de pre-validatie totaal niet presteert automatisch een negatieve impact tijdens een A/B-test zal behalen. Het is puur ter inzicht om je experiment nog verder te verbeteren door input van derde te verkrijgen. 

Daarnaast biedt een negatief of geen resultaat bij pre-validatie ook de kans om een vervolg validatie in te zetten. Omdat dit weinig tijd kost kun je bijvoorbeeld makkelijk 3-4 pre-validatie tests opzetten, waarna de kans op een significant positief resultaat bij een experiment opzet een stuk hoger is. Dit maakt het pre-valideren perfect om het succesratio van experimenten met een positief resultaat te verhogen, wat aansluit bij een hogere ROI op het A/B test-traject.

Voorbeeld

Om te onderzoeken waar een bezoeker naar kijkt op je website kun je een heatmap analyseren. Dit kan bijvoorbeeld via de tool Hotjar. Voor een betrouwbare heatmap heb je echter veel bezoekers nodig, waardoor het genereren van een heatmap soms weken kan duren. 

Deze kostbare tijd kan bespaard worden door middel van het programma Expoze.io. Zo kan deze tool voorspellen waar een bezoeker naar kijkt bij een bepaalde visual. Dit is mogelijk omdat Expoze.io is opgebouwd aan de hand van een neuraal netwerk dat blijft bijleren op basis van data. 

De voorspellingen van Expoze.io hebben een betrouwbaarheid van 94%. Dit percentage is gemeten door middel van benchmarks en wetenschappelijke analyses. Doordat het netwerk blijft bijleren wordt dit betrouwbaarheidspercentage steeds hoger. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in vijf à tien seconden al een heatmap genereren die ongelooflijk accuraat is. 

Hierdoor kun je snel betrouwbare data verkrijgen en makkelijk dingen, in bijvoorbeeld een visual, aanpassen totdat het gewenste resultaat is bereikt. Dit is slechts een voorbeeld voor de mogelijkheden van het pre-valideren. Er zijn nog veel meer tools, wat ontzettend veel kansen biedt om het succesratio van experimenten te verhogen.

Ga hier mee aan de slag

Met pre-validatie kun je dus de kans op een succesvol experiment verhogen. Je kunt namelijk eerder al bepalen of je experiment het gewenste resultaat zal behalen. Zo is het pre-valideren niet ingewikkeld en uit te voeren in een korte tijd, wat het onmisbaar maakt bij het uitvoeren van experimenten. Vooral op lange termijn zal dit een groot verschil maken in omzet en bespaart het veel tijd.

Kortom, ga zeker eens testen met het pre-valideren van je experimenten!

Blijf op de hoogte en meld jezelf aan voor het Growth Lab!

Met ons Growth Lab geven wij je gratis toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

The post Profiteren van pre-valideren appeared first on Fingerspitz.

]]>
Hoe haal je inzichten en acties uit Google Analytics 4 insight cards? https://accept.fingerspitz.nl/blog/google-analytics-insight-cards/ Mon, 25 Apr 2022 13:51:31 +0000 https://fingerspitz.nl/?p=17982 Google Analytics 4 wordt steeds uitgebreid en biedt de gebruiker steeds meer mogelijkheden. Nu Universal Analytics wordt uitgefaseerd is het van belang om te focussen op de mogelijkheden binnen GA4. Een van die mogelijkheden zijn de insight cards die je helpen om inzichten en acties te vormen. In deze blog zullen we ingaan op de […]

The post Hoe haal je inzichten en acties uit Google Analytics 4 insight cards? appeared first on Fingerspitz.

]]>
Google Analytics 4 wordt steeds uitgebreid en biedt de gebruiker steeds meer mogelijkheden. Nu Universal Analytics wordt uitgefaseerd is het van belang om te focussen op de mogelijkheden binnen GA4. Een van die mogelijkheden zijn de insight cards die je helpen om inzichten en acties te vormen. In deze blog zullen we ingaan op de werking en de voordelen van de insight cards.

Samen Super Slim groeien met digital marketing!

Met ons Growth Lab geven wij je toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

Werking van de insight cards

Machine learning stelt GA4 in staat om inzichten te verzamelen die op basis van ingestelde voorwaarden geanalyseerd kunnen worden. Dit biedt input voor het vormen van actionable insights. De Analytics Intelligence van GA4 biedt toegang tot twee typen inzichten: 

  • Geautomatiseerde inzichten: GA4 detecteert ongebruikelijke afwijkingen op basis van machine learning en maakt automatisch een insight card aan. 
  • Aangepaste inzichten: Op basis van de gedefinieerde voorwaarden worden veranderingen in data waargenomen en wordt er een insight card aangemaakt. Daarnaast biedt GA4 je de mogelijkheid om te kiezen uit 5 standaard inzichten, die met 1 klik in te stellen zijn.

De inzichten worden door middel van insights cards op het insights dashboard real-time getoond en kunnen als notificatie per e-mail verstuurd worden 

De insight cards zijn terug te vinden in de momentopname van rapporten, waarbij de meest recente inzichten getoond worden. Door op de insight card te klikken, wordt er meer informatie over het inzicht getoond. Op basis van deze inzichten kunnen vervolgacties gevormd worden. 

Waar moet je op letten?

Om de insight cards zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. 

Wil je de insight card als notificatie naar jezelf of jouw klanten versturen? Zorg er dan voor dat de e-mailadres toegevoegd is aan het toegangsbeheer. Let daarbij op dat deze gebruiker een van de volgende rollen heeft binnen GA4: analist, beheerder of bewerker. Wanneer een gebruiker een van deze rollen heeft is hij in staat om insight cards aan te maken en kan hij notificaties ontvangen. 

De naamgeving van een insight card is belangrijk. De naam van de insight card wordt namelijk meegestuurd in de e-mail notificatie. Hoe duidelijk de naamgeving, hoe sneller je in kan spelen op de verandering in je data. 

Afwijkingen in data die per uur gemeten worden, worden alleen bij web data gemeten. Wanneer je dit voor een app in wilt zetten, is dat dus niet mogelijk. 

Voordelen van de insight cards

De insight cards laten niet alleen veranderingen in je data zien, maar stellen je ook in staat om sneller in te spelen op die veranderingen. Het inzetten van de insight cards brengt een aantal voordelen en gemak met zich mee. 

  • Inzichten verzamelen over procentuele veranderingen in bepaalde statistieken. 
  • Inzichten verzamelen over veranderingen van bepaalde waarden. Denk hierbij aan bepaalde dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse targets. Door het instellen van de insight cards krijg je inzichten wanneer een bepaalde target wel/niet is behaald.
  • Inzicht krijgen wanneer bepaalde afwijkingen optreden. Hier komt de machine learning van GA4 om de hoek kijken. Wanneer er een insight card wordt ingesteld met de voorwaarde dat deze een afwijking moet bevatten, bepaalt GA4 op basis van de bestaande data wat onder de afwijking valt. 
  • Focussen op bepaalde segmenten. Hierbij kun je een onderscheid maken op basis van verschillende gebruiker-, apparaat- en acquisitie dimensies. Dit stelt je in staat om diepere inzichten te kunnen verzamelen over bepaalde doelgroepen.

Waar kun je insight cards niet voor inzetten?

De insight cards bieden een hoop inzichten, echter ontbreken er een aantal functionaliteiten. 

  • Er is geen mogelijkheid om veranderingen ten opzichte van een target te meten.
  • Er is geen mogelijkheid om custom statistieken en dimensies toe te voegen. Dit betekent dat je voor nu beperkt bent tot de opties die GA4 momenteel te bieden heeft.
  • Er is geen mogelijkheid om te focussen op een bepaalde gebeurtenis of conversie. Dit houdt in dat je alleen inzichten kunt verzamelen over het totale aantal gebeurtenissen of conversies die op de website en/of app plaatsvinden. 

Ondanks dat er een aantal functionaliteiten missen, zijn de insight cards een snelle manier om inzichten te verzamelen. De 5 voorgestelde insight cards zijn zeker de moeite waard om in te stellen om zodanig net wat meer informatie over de data te verzamelen. Daarnaast zijn de insight cards van toegevoegde waarde wanneer je inzicht wil krijgen in het behalen van targets. Het instellen van de insight cards neemt maar een paar minuten in, dus ga er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Blijf op de hoogte en meld jezelf aan voor het Growth Lab!

Met ons Growth Lab geven wij je gratis toegang tot experimenten, resources, blogs en cases over digital groei voor slimme marketeers. Groeien door middel van marketing? Dit is je kans!

The post Hoe haal je inzichten en acties uit Google Analytics 4 insight cards? appeared first on Fingerspitz.

]]>